Телефонски нарачки на 070271543. Бесплатна достава над 2000,00 ден. Достава во Скопје во ист или нареден работен ден во избран термин. Достава во останатите градови во 1 работен ден.

Тестенини од тврда пченица Ригатони

109.00 ден

Процесот на создавање на Ригатони тестенините започнува најпрво со избор на најдобрата пченица од италијанските земјоделци. Од таму пченицата се носи водениците. Тука таа се меле на стар воденички камен, при што се задржуваат нејзините нутритивни вредности. Како резултат од овој процес се добива гриз со жолто-килибарна боја, кој има конзистентна густина и се меша со вода за да се добие смесата за Rigatoni тестенините.Инаку самото име на Ригатони потекнува од нивната форма, кои изгледаат на мали цевчиња со дијаметар не поголем од пердув на птица. Тие се најпопуларни во Рим и неговата околина, а од нив се прават голем број на рецепти од кои голем дел се застапени и во мениата на голем број на Мишелин готвачи.

Тежина: 500g

Нема на залиха

Бренд: