Телефонски нарачки на 070271543. Бесплатна достава над 2000,00 ден. Достава во Скопје во ист или нареден работен ден во избран термин. Достава во останатите градови во 1 работен ден.

Тестенини од тврда пченица Лингуине

109.00 ден

Тестенините Лингуине се прават од 100% италијанско воденично брашно од тврда пченица , кое има жолто-килибарна боја и конзистентност на зрната, што ги прави автентични за регионот од кој потекнуваат. Пченицата од која се прави брашното се меле во воденици на камен, а резултат на ова е полн вкус на тестенини со високи нутритивни вредности. Инаку рецептот за нивната подготовка е непроменет веќе 4 генерации.Лингиуните спаѓаат во истото семејство како и шпагетите, но не се шпагети. Тие се разликуваат по тоа што во нивната основа се рамни, наместо да се цилиндрични како шпагетите. Во суштина тоа се шпагети со правоаголен пресек по средината. Инаку како и останатите производи на Ла Молисана и лингуините се правени во бронзени калапи, што значи дека имаат погруба структура која лесно ги задржува зачините и сосовите. Овие тестенини одлично одат со морска храна, јастог, лигњи, ракчиња и школки, потопени со лимон.

Тежина: 500g

Нема на залиха

Бренд: