ТЕЛЕШКО ФИЛЕ АЛА ВЕЛИНГТОН

teleshko file ala velngton

Телешкото филе ала Велингтон е интересен и необичен рецепт. Има изобилство на вкусови кои ќе ви ја развијат креативноста. Во комбинација со крем од кафеав ру и рибизли, месото добива сосема нова димензија. Дозволете си да експериментирате во кујната и да го пробате ова превкусно јадење!

teleshko file ala velngton

Време на подготовка: 45 минути
Подготовка: средна
Порции: 1 

Состојки
120 гр телешко филе
путер (големина на орев)
3 парчиња пршута
шампињони по вкус
сенф по вкус
пире од компири по вкус
кафеав Ру по вкус
1 ролна кора од тесто
1 грст рибизли

Подготовка

  1. Растопете го путерот во тавче и пропржете ги двете страни на филето.
  2. Поставете неколку парчиња пршута на проѕирна фолија и ставете две лажици шампињони одозгора.
  3. Потоа намачкајте го месото со сенф филето од телешко месо и одозгора ставете ја пршутата со печурките.
  4. Затворете ги како бонбони за да ја фиксирате пршутата и оставете да се одмори.
  5. Откако ќе се залепи пршутата, завиткајте го филето во втор лист, но овој пат со кората од тесто (отстранете го вишокот од кората и затворете го повторно како бонбона).
  6. Исчеткајте ја ролната од тесто и филот со жолчка и со нож направете паралелни линии.
  7. Печете на 200 степени 12 минути.
  8. Потоа стопете го кафеавиот Ру и додадете ги рибизлите.
  9. Оставете да омекне.
  10. Послужете ги двете парчиња филе со пире и сосот од рибизла.
  11. Сервирајте.

Добар апетит!

Употребени производи