ШПАГЕТИ СО КРЕМА ОД АСПАРАГУС И ПРЕЗЛА

Шпагетите со аспарагус и презла се вистински рустикален специјалитет кој комбинира сезонски состојки и ги прави посебни со нивната крцкавост. Ова миризливо и едноставно јадење се подготвува многу брзо и лесно и е одличен пролетен избор!

Време на подготовка:
Подготовка: лесна
Порции: 4
Состојки
320 гр шпагети или букатини
300 гр крема од аспарагус
маслиново масло
150 гр лебни трошки
сол и бибер
мајоран (по вкус)
Подготовка
- Во тенџере, ставете вода и, кога ќе зоврие, посолете и ставете ги тестенините.
- Во тавче испржете ги лебните трошки.
- Презлата ставете ја во друг сад, а во садот во којшто ја подготвувавте, ставете ја кремата од аспарагус.
- Откако ќе бидат готови, исцедете ги тестенините, додајте ги во садот со кремата од аспарагус, додајте малку маслиново масло и мешајте на тивок оган една минута.
- На крај, посипете со лебните трошки и ситно исечканиот мајоран (по желба).
- Послужете ги тестенините со крема од аспарагус и презла додека се жешки.
Добар апетит!