ШПАГЕТИ СО КРЕМА ОД АСПАРАГУС И ИНЧУНИ

Шпагети со крема од аспарагус и инчуни се едноставен и вкусен летен прв курс. Го комбинира деликатниот вкус на аспарагус со вкусот на инчуните. Совршени тестенини ако сакате да ги воодушевите сите на вечера!

Време на подготовка: 30 минути
Подготовка: лесна
Порции: 4
Состојки
320 гр шпагети
100 гр крема од аспарагус
8 инчуни
60 гр пармезан
лебни трошки
маслиново масло
сол
чили пиперка
Подготовка
- Во тенџере ставете да врие вода со сол.
- Во кремата од аспарагус додадете го пармезанот.
- Кога водата ќе зоврие, ставете ги шпагетите и во меѓувреме загрејте маслиново масло во тавче и додајте ги лебните трошки за да ги потпечете и додадете малку сол и чили пиперче.
- Исцедете ги шпагетите и испржете ги во тава заедно со песто. Доколку е потребно, додадете мешавина од водата во која ги готвевте тестенините.
- За крај, додадете ги потпечените лебни трошки и инчуните.
- Сервирајте.
Добар апетит!