МАЛИ ФОКАЧИ СО КАШКАВАЛ И ТАРТУФ

Малите фокачи со кашкавал и црни тартуфи се вкусни мали залчиња полнети со сос од тартуфи со непогрешлив вкус. Идеални се за да уживате во нив со аперитив!

Време на подготовка: 20 минути
Подготовка: лесна
Порции: 15 мали фокачи
Состојки
ЗА ТЕСТОТО
250 мл вода
500 гр брашно
1 кесичка сув квасец
75 мл масло
2 лажички сол
ЗА ПОЛНЕЊ
50-60 гр рендан пармезан или фондута
150-200 гр кравји кашкавал или фондута
50-60 гр сос од тартуфи
Подготовка
- Подгответе го тестото за фокача.
- Во меѓувреме, исечете го кравјиот кашкавал на коцки.
- Потоа исукајте го тестото доста тенко и исечете дискови со калап или тркалезна машина за пециво со дијаметар од 9 см (ќе добиете околу 30).
- Сега на половина од дисковите додајте го исечениот кашкавал, сос од тартуфи и рендан пармезан.
- Покријте со друг диск и притиснете ги краевите; потоа, пресечете го работ со тркало за сечење.
- На крај, подмачкајте ја површината на тестата со масло.
- Печете во загреана рерна на 220 ° околу 10 минути.
- Сервирајте.
Добар апетит!