КРЦКАВ НАУТ

Крцкавиот наут е лесна, брза, веганска, протеинска и пред сè вкусна закуска. Тоа е совршен генијален рецепт за прекинување на гладта и за аперитиви. Единствена маана им е тоа што веднаш ќе ги снема бидејќи нема да можете да престанете со грицкање!

Време на подготовка: 35 минути
Подготовка: лесна
Состојки
400 гр наут
1 лажица брашно
1 полна лажичка сол
1 полна лажичка црвен пипер
бибер
рузмарин
3-4 лажици маслиново масло
Подготовка
- Загрејте ја рерната на 200 ° на функција вентилатор.
- Намачкајте ја со малку масло тавата. Исцедете го наутот и добро исушете го (оваа операција е важна затоа што ќе спречите влажноста да го забави крцкавото готвење).
- Ставете ги во сад, додајте црвен пипер, сол, брашното и измешајте добро.
- Истурете ги во еден слој на тавата (не ставајте хартија за печење). Промешајте над маслото.
- Гответе 30 минути со растресување на тавата на половина на готвењето. Последните 3-4 минути префрлете на функцијата скара.
Добар апетит!