ГОВЕДСКО МЕСО СО КРЕМА ОД ЦРН ТАРТУФ И ПАРМЕЗАН

Парчето говедско месо со сос од тартуфи и пармезан е вкусно и исклучително богато јадење. Пробајте0го овој рецепт кој се подготвува многу брзо и подгответе се за јадење што ќе ве воодушеви!

Време на подготовка: 15 минути
Подготовка: лесна
Порции: 4
Состојки
800 гр говедско месо
100 гр крема од црн тартуф
20 гр пармезан
50 гр рукола
маслиново масло
сол
Подготовка
- Добро загрејте ја плотната.
- Кога површината за готвење ќе биде многу жешка, ставете го исеченото говедско месо да се готви околу 5 минути.
- Откако ќе биде подготвено, ставете го во чинија, врз местото ставете неколку листови рукола и одозгора додајте ја кремата од тартуф.
- Зачинете со сол и гарнирајте тенки парчиња пармезан. Посипете со малку маслиново масло.
Добар апетит!